Blogaaja

BLOGILLA TIENAAMINEN

Luo oma ilmainen blogi käyttöösi 5 minuutissa!

Blogaaja.fissä kuka tahansa voi aloittaa oma blogin täysin ilmaiseksi.

Perusta blogi nyt!

Miten tienata blogilla?

Moni suomalainen tienaa rahaa blogilla. Osa saa lähinnä lisätienestejä harrastuksensa ohella ja jotkut elättävät itsensä täysin, tienaten yhdellä blogiyhteistyöpostauksella saman verran, kuin mitä perusduunari tekee viikossa. Tuolle tulotasolle pääseminen ei arvattavastikaan tapahdu hetkessä ja vaatii aitoa intohimoa ja paneutumista oman blogin ylläpitoon. Keinoja on kuitenkin useampi, tässä niistä muutama:

Kaupallinen yhteistyöpostaus

Sponsoroidut postaukset ovat yleisimpiä tapoja tienata blogilla, mutta se vaatii usein, että blogillasi on jo olemassa lukijakuntaa, joille sponsoroijien tuotteiden uskotaan myyvän. Palkkiot voidaan maksaa esimerkiksi tuotteina tai suoraan rahana.

Kumppanuus yrityksen kanssa

Yrityskumppanuus on pitkäaikaisempi yhteistyön muoto. Se voi tarkoittaa, että sisällöntuottaja julkaisee vakituisella aikavälillä mielipiteitään tai tietoa yhteistyökumppaninsa uusista tuotteista tai palveluista. Kumppani voi myös olla näkyvämpi blogissa pysyvien bannerimainoksien avulla. Pitkäaikainen yrityskumppanuus voi olla todella hedelmällinen molempien osapuolien osalta, mutta sopimusehdoista kannattaa tällöin keskustella tarkasti, että molemmat ymmärtävät, mitä toiselta osapuolelta odotetaan.

Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi tarkoittaa linkkien lisäämistä omalle sivulle, jonka kautta yrityksen tuotteita tai palveluita ostava asiakas tuo bloggaajalle komission. Suomessa ja maailmalla on erityisiä affiliate-verkostoja, joihin yritykset voivat rekisteröityä ja sitä kautta löytää itselleen affiliate-kumppaneita, jotka promoavat heidän brändiään.

Komissioiden suuruus vaihtelee yrityksien välillä, joku brändi voi tarjota jopa 50 % jonkun tuotteen myyntihinnasta (esimerkiksi 10 euron tietokoneohjelmat), kun taas musiikkikaupan tuotteiden komissiot saattavat olla vain parin prosentin luokkaa, mutta sekin näkyy komissioissa, jos joku ostaa affiliate-linkkisi kautta isolla rahalla musiikkitarvikkeita.

Bannerimainonta

Bannereita pystyy liittämään mihin tahansa paikkaan sivustolla, mutta yleisesti niiden toivotaan olevan diskreettejä ja samalla näkyviä (etusivun yläosa, sivupalkki jne.) Bannerin olisi suotavaa edustaa blogin brändiä tai sisältöä jollain tavalla, jolloin ne toimivat paljon tehokkaammin. Luonnollisesti blogin omistaja voi myös tarjota avoimesti bannerimainostilaa yrityksille. Bannerin ylläpidosta voidaan sopia esimerkiksi vuodeksi kerrallaan sovittua summaa vastaan.

Oman työn markkinointi blogin kautta

Blogi voi tietenkin mainostaa myös kirjoittajan omaa ammattitaitoa! Hyvä esimerkki tästä on personal trainerit ja fitness-urheilijat, jotka jakavat omia vinkkejään lukijoilleen.

Miksi Blogaaja.fi?

Olemme kotimainen blogiportaali, jossa vain mielikuvitus on rajana sille, millaisen blogin haluat tehdä. Tämä johtuu siitä, että blogialustamme on maailman suosituin: WordPress!

Domainimme on erittäin luotettava ja sen vuoksi tarjoamme hyvät mahdollisuudet näkyvyyteen hakukoneissa. Jos haluat lukea lisää aiheesta, voit tutustua tähän hakukoneoptimointioppaaseen.

Blogin perustaminen ja ylläpito on sivustollamme täysin maksutonta, koska yhteistyökumppanimme tukevat toimintaamme. Sinun tarvitsee vain aloittaa sisällöntuottaminen!

Alustamme on avoin niin yksityisille henkilöille, kuin yrityksillekin. Emme harrasta yli-innokasta moderointia, mutta emme hyväksy spämmiä, epäsivistynyttä käytöstä tai lainvastaisuuksia.

Bloggaajien tulot

Koska verotiedot ovat julkisia, suosituinpien bloggaajien tulojen tarkastelu ei ole vaikeaa. Kovatuloisimmat blogaajat tienaavat jopa kuusinumeroisia summia vuodessa (tosin tässä täytyy huomioida myös bloggaamisen ulkopuoliset tulot).

Blogin kautta saadut tienestit ja palkkiot ovat verotuksen alaista tuloa, joten jos kirjoitat blogia päätyön ohella, muista vähintään kuitata tulot sivutuloverokortin kautta. Ammatikseen bloggaavilla on usein myös oma toiminimi.

Blogiyhteistyö kannattaa tehdä harkiten

Kaikkia yhteistyötarjouksia ei välttämättä kannata ottaa vastaan. Kutomisesta kiinnostuneet lukijat eivät välttämättä arvosta sitä, että blogi on tukotettu täyteen nettikasinobannereita. Yleisesti ottaen on suotavaa, että kanssasi yhteistyötä tekevä brändi sopii oman blogisi imagoon ja mainostat tuotteita, joita itsekin käyttäisit. Tällöin yhteistyö palvelee kaikkia osapuolia: sinua, lukijoitasi sekä kanssasi yhteistyössä toimivaa yritystä!

Mainosta blogiasi

Jotta saisit lisää kiinnostuneita lukijoita blogillesi, sinun kannattaa myös nähdä vaivaa sen promoamiseen. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että alat ostamaan mainoksia Googlesta tai Facebookista (vaikka tämäkään ei ole poissuljettu ajatus siinä vaiheessa, kun lumipallo lähtee pyörimään), mutta kaikki ilmaiset kanavat kannattaa ainakin hyödyntää. Facebook, Youtube, Instagram, LinkedIn, Twitter, keskustelufoorumit ym. tarjoavat mahdollisuuden tavoittaa tuhansia uusia lukijoita orgaanisesti.

Kun lukijat alkavat löytämään blogisi, jonka sisältö on myös laadukasta, alkavat yhteistyötarjoukset varmasti tipahtelemaan hiljalleen sähköpostiisi!