Blogaaja

KUINKA KIRJOITAT HYVIÄ BLOGEJA?

Luo oma ilmainen blogi käyttöösi 5 minuutissa!

Blogaaja.fissä kuka tahansa voi aloittaa oma blogin täysin ilmaiseksi.

Perusta blogi nyt!

Millaisia hyvät blogit ovat?

Hyviä blogeja ovat sellaiset, jotka perustuvat bloggaajan intohimoihin. Kirjoittaja löytää itselleen ominaisen tyylin, brändin, ulkonäön ja kirjoitustavan.

Hyvät blogit puhuttelevat lukijaa

Suuremman käyttäjäkunnan saavuttaminen voi olla hankalaa, jos blogin aihepiirillä on luonnostaan suppea yhteisö, mutta se ei ole esteenä hyvän blogin määritelmälle. Vaikka blogisi kohdeyleisö olisi marginaalinen, niin tärkeintä on, että sisältö on laadukasta, mielenkiintoista ja helposti ymmärrettävää.

Kun sisältö on laadukasta, se tavoittaa uusia lukijoita paljon paremmin. Jos haluat perustaa blogin vaikkapa koti-insinöörin harrastuksistasi ja olet selvästi lukijoitasi edellä tietoisuudessasi, blogia voi olla hyvä pohjustaa alan perusasioilla postauksissa ennen, kun alat kertomaan yksityiskohtaisesti teknisistä projekteistasi.

Miksi Blogaaja.fi?

Blogaaja.fin alustana toimii WordPress, joka on maailman suosituin blogi- ja kotisivustoalusta. WP-sivustot ovat erittäin muokattavia kaikkiin käyttötarkoituksiin, joten voit luoda sen näköisen blogin, kuin haluat.

Hakukonenäkyvyytemme on erinomainen luotettavan domanimme ansiosta. Jos haluat perehtyä lisää hakukonenäkyvyyteen, tämä hakukoneoptimointiopas tarjoaa paljon tietoa (saatavilla tekstinä ja videona).

Voit keskittyä täysin kirjoittamiseen, sillä Blogaajan alusta on ilmainen kaikille käyttäjille. Yhteistyökumppanimme auttavat meitä pitämään WordPress-alustan kaikille ilmaisena.

Olemme avoimia kaikille sisällöntuottajille, olivat he yksityishenkilöitä tai yrityksiä. Harrastamme kuitenkin luonnollisesti moderointia spämmin ja lainavastaisuuksien suhteen.

Bloggaajan olisi hyvä erottua persoonallaan

Kannattaa miettiä, miten tärkeää persoonan esiin tuominen on blogin lähestyttävyyden kannalta. Esimerkiksi ihmis- ja perhekeskeisissä blogeissa on ymmärrettävää, että ihmisten mielenkiinto vetää niiden blogien suuntaan, joiden takana on mielenkiintoinen persoona, joka ei pelkää jakaa asioita omasta elämästään.

Tilanne voi olla hyvin päinvastainen vaikkapa rakennusblogissa, jossa lukijoita kiinnostaa enemmän itse projekti, kuin sitä tekevä henkilö. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö persoonallisempi kirjoitusote olisi etuna remonttiblogissakin!

Hyvä bloggaaja on yhteydessä lukijoihinsa

Lukijoiden on hyvä nähdä, että blogin ja lukioiden välinen interaktio on molemminpuolista. Jos joku lähettää sinulle terveiset tai kysyy kysymyksiä, sinun kannattaa yrittää olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Kun lukija tietää, että blogaaja välittää lukijoistaan, he palaavat paljon suuremmalla todennäköisyydellä blogiisi lukemaan myös seuraavan postauksesi!