Blogaaja

BLOGIN PERUSTAMINEN

Luo oma ilmainen blogi käyttöösi 5 minuutissa!

Blogaaja.fissä kuka tahansa voi aloittaa oma blogin täysin ilmaiseksi.

Perusta blogi nyt!

Blogin perustaminen on ilmaista ja helppoa

Blogaaja.fissä kuka tahansa voi aloittaa oma blogin täysin ilmaiseksi.

Blogaaminen on mukava harrastus, jonka kautta voit saada hyvin äänesi kuuluviin, saada ilmaisia tuotteita palkkiona yhteistyöstä ja jopa tienata elannon. Suomessa suosituimmat blogit saavat kymmeniätuhansia seuraajia kuukausittain, mutta tämä edellyttää, että blogin perustamisen ja kehittämisen eteen nähdään vaivaa.

Käymme tällä sivulla läpi muutamia huomioon otettavia seikkoja blogia perustaessa.

Miksi Blogaaja.fi?

Blogaaja.fi on suomalainen blogiportaali, joka on käyttäjille täysin ilmainen ja toimii maailman suosituimmalla blogialustalla, WordPressillä. WordPressillä kaikki on mahdollista ja vain mielikuvituksesi on rajana sivuston muokkaamisessa.

Erittäin luotettavan verkkotunnuksen ansiosta hakukonenäkyvyys on erinomainen. Voit lukea tarkemmat ohjeet tai katsoa ohjevideot blogisi hakukoneoptimointiin hakukoneoptimointioppaasta.

Sinun ei tarvitse maksaa sivuston ylläpidosta senttiäkään! Meidän tukijamme maksavat sivuston ylläpidon ja serverit. Sinun tehtäväsi on kirjoittaa ja julkaista!

Meillä voivat blogata niin yritykset, kuin yksityishenkilötkin. Emme ole kranttuja, emmekä ahneita, vaan annamme kaikkien kukkien kukkia! Poistamme toki roskasisällön aika ajoin palvelun laadun takaamiseksi.

Miksi haluat perustaa blogin?

Blogaamisen motiivit olisi hyvä olla selvillä ennen blogin perustamista. Mieti ovatko tavoitteesi kaupallisia vai haluatko rehellisesti jakaa henkilökohtaisia ajatuksiasi.

Lukijat arvostavat sitä, että kirjoittaja kohtelee lukijoitaan kunnioittavasti, eikä yritä peitellä tai vähätellä kaupallisia tarkoitusperiään tai yhteistyökumppaneitaan. Kaupallinenkin blogi kerää hyvin yleisöä, jos kirjoittaja rehellisesti välittää aiheestaan ja selvästi paneutuu aiheeseen, joka promoamisesta hänelle maksetaan.

Henkilökohtainen hupailublogi voi myös kerätä orgaanisesti suuren lukijakunnan, jos suurempi yleisö pystyy samaistumaan sen aiheeseen. Jos kirjoittajalla ei kuitenkaan ole luontaista kiinnostusta blogin konseptiin, se näkyy helposti tekstin laadussa ja aitoudessa. Orgaanisesti pidetty blogi on otollinen yhteistyökumppaneille, mutta aiheiltaan rajusti vaihteleva, päiväkirjamainen postaustahti saattaa karkottaa bränditietoisimmat yhteistyökumppanit.

Tärkeintä blogin perustamisessa on se, että olet oikeasti kiinnostunut siitä aiheesta, josta kirjoitat, ja että blogisi tarjoaa jotain konkreettista lukijoilleen!

Mikä on blogisi aihe, nimi ja brändi?

Kuten edellä mainittiin, valitse mieluiten blogillesi aihe tai konsepti, joka edustaa ja kiinnostaa sinua. Tämä tekee kirjoittamisesta eksponentiaalisesti helpompaa, oli blogisi aiheena sitten perhe, fitness, terveys tai sisustaminen.

Blogin nimen olisi hyvä olla ytimekäs, mieleen jäävä ja ennen kaikkea uniikki. Mieti myös, että millaisesta kulmasta haluat lähestyä aihettasi, eli millaiseksi kirjoittajaksi haluat brändätä itsesi. Haluatko olla kirjoitustyyliltäsi humoristinen, sarkastinen, vakava jne.?

Mitä blogialustaa haluat käyttää?

Internet on täynnä erilaisia blogialustoja, maksullisia sekä ilmaisia. Aloitteleva blogaaja todennäköisesti ei halua aloittaa maksullisella blogialustalla, jonka vuoksi Blogaaja.fi on oivallinen vaihtoehto.

Blogialustanamme toimii WordPress, joka on maailma suosituin blogialusta. Sen peruskäyttöliittymä bloggaustarkoituksessa on erittäin helppokäyttöinen uudelle käyttäjälle, mutta toinen huomattava etu on lähes loputon kustomoinnin mahdollisuus kolmannen osapuolen sivuston teemoilla, lisäosilla ja omalla koodaustaidolla.

Blogaaja.fin ilmainen WordPress-alusta sopii siis sekä aloittelijoille, että kokeneille konkareille!

Miten saat blogisi lukijoiden näköpiiriin?

Pelkkä postausten kirjoittaminen ei tuo suurinta osaa lukijoista blogiisi, vaan sinun kannattaa myös panostaa aikaa hieman markkinointiin. Netistä löytyy esimerkiksi Blogit.fin kaltaisia blogilistauksia, joissa bloggarit voivat jakaa kirjoituksiaan blogialustan ulkopuolella. Samoin sosiaalinen media on loistava tapa parantaa omaa näkyvyyttä.

Kun sisällöntuotanto alkaa sujua, niin blogaaja voi perehtyä myös hakukoneoptimointiin ja sen kautta parempaan näkyvyyteen hakukoneissa. Keskivertobloggaajalle tämä tarkoittaa usein laadukkaan sisällön tuottamista, mutta hakukoneoptimoinnin teknisestä puolesta kiinnostuneet voivat tutustua esimerkiksi sivuston ylläpitäjän SEOSEON Digitoimiston ilmaiseen hakukoneoptimointioppaaseen. Löydät oppaan myös videomuodossa Youtubesta!

Blogaaja.fi tarjoaa sinulle ilmaisen ja kustomoitavan blogialustan!

Blogaaja.fi on yksityisrahoituksella ylläpidettävä blogialusta, joka on avoin kaikille itsensäilmaisusta kiinnostuneille. Perusta oma ilmainen ja mielesi mukaan kustomoitava blogi heti!