Blogaaja

PARHAAT BLOGIT

Luo oma ilmainen blogi käyttöösi 5 minuutissa!

Blogaaja.fissä kuka tahansa voi aloittaa oma blogin täysin ilmaiseksi.

Perusta blogi nyt!

Millaisia parhaat blogit ovat?

Mikä tekee blogista parhaan? Onko se suosio, joukosta erottuminen tai jonkun todella omaperäisen konseptin keksiminen?

Parhaat blogit voivat olla mistä aiheesta tahansa

”Paras blogi” ei välttämättä tarkoita samaa, kuin suosituin blogi. Suosion syyt voivat olla usein subjektiivisia, mutta parhailla blogeilla voi olla hyvin marginaalinen yleisö. Mutta entäpä, jos blogisi on se sivusto, josta monet päätyvät aina Googlen kautta etsimään neuvoja, vaikka he eivät olisikaan erityisesti faneja tai vakituisia lukijoita?

Tästä hyviä esimerkkejä voisivat olla vaikkapa rakentaminen tai sijoittaminen. Kun joku haluaa hetken mielijohteesta etsiä tietoa jostain ja blogisi tarjoaa tähän kysymykseen tietoa kattavasti, se saattaa hyvinkin osua ensikertalaisten silmiin hakukoneissa. Kun blogin sisältö on oikeasti arvokasta, sinne päätyy myös orgaanisesti lukijoita.

Miksi Blogaaja.fi?

Blogaaja.fin alustana toimii WordPress, joka on maailman suosituin nettisivustoalusta. WordPressistä tekee erityisen se, että sen kustomointamahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Jos siis haluat tehdä todella itsesi näköisen blogin, me tarjoamme alustan sitä varten!

Blogaaja.fin domain on erittäin luotettava, joka tarkoittaa myös hyvää hakukonenäkyvyyttä. Sinulla on siis myös hyvät valmiudet saada blogisi sijoittumaan paremmin Googlessa. Jos haluat perehtyä enemmän hakukoneoptimointiin, suosittelemme tähän oppaaseen tutustumista.

WordPress-alustat ovat usein maksullisia, mutta meidän blogialustamme on 100 % ilmainen kaikille käyttäjillemme, koska toimintaamme ylläpidetään yhteistyökumppaneiden voimin. Voit siis rauhassa keskittyä oman blogisi ylläpitoon!

Toivotamme kaikki mielipiteet ja blogikonseptit tervetulleiksi palveluumme siitä huolimatta, oletko yksityishenkilö tai yritys. Moderoimme kuitenkin roskasisällön pois tasaisin väliajoin (spämmi, lainvastaisuudet jne.).

Parhaat blogit erottuvat selvästi joukosta

Blogin aihepiiri tai sisältö ei ole ainoa asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Yksi tärkeä tekijä on myös estetiikka. Siksi Blogaaja.fi käyttää alustanaan WordPressia, joka on maailman suosituin blogialusta. Se tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet, jos käsistä löytyy hieman tietoteknistä osaamista, mutta standardibloginkin luominen onnistuu vaivatta, vaikka alustaan ei olisi ikinä koskenutkaan. 

WordPressille on tarjolla myös paljon kolmannen osapuolen plugineja, eli laajennuksia, jotka on jo rakennettu valmiiksi muiden toimesta ja ovat liitettävissä omaan blogiin muutamalla hiirenpainalluksella.

Parhaat blogit luovat yhteyden lukijoihin

Blogia ei kannata kirjoittaa pelkästään autopilotilla ja odottaa, että lukijat kiinnostuvat automaattisesti. Tavoitteellisesti bloggaavan kannattaa hyödyntää suosituimpie sosiaalisen median alustoja, keskustelufoorumeita sekä muita markkinointikanavia luodakseen yhteyden uusiin lukijoihin. Monet blogaajat ovatkin siirtyneet puhtaasti esimerkiksi Instagrammin kaltaisiin alustoihin ja jos sitä kautta voi menestyä, niin ei ole mitään syytä jättää sen mahdollisuutta hyödyntämättä!